“Lapsi kasvaa parhaiten epätäydellisten vanhempien huomassa.”

— Lastenpsykiatri Jari Sinkkonen

sosiaalipalvelut

  • ammatillinen perhetyö

    Tuotamme sosiaalihuoltolain mukaista perhetyötä yhdessä kuntien kanssa. Perhetyötä pystytään tuottamaan ehkäisevästä tai korjaavasta näkökulmasta perheen tarpeista riippuen. Perhetyöllä pystytään tukemaan lasta ja perhettä tutussa arjen ympäristössä. Perhetyön keinoin tuetaan konkreettisesti esimerkiksi päivärytmiä ja arjessa jaksamista tai vanhempia kasvatustehtävässään. Perhetyön tavoitteet sovitaan yhdessä perheen, kunnan sosiaalityöntekijän ja perhetyöntekijöiden kanssa. Työskentelyn etenemisestä raportoidaan kirjallisesti ja suullisesti sosiaalityöntekijälle sekä laaditaan kirjallinen yhteenveto työskentelyn päättyessä.

  • tehostettu perhetyö

    Tuotamme lastensuojelulain mukaisia tehostetun perhetyön palveluita yhteistyössä kuntien kanssa. Tehostettu perhetyö on intensiivistä, kokonaisvaltaista, hoidollista ja konkreettista tukea lapselle ja koko perheelle heille tutussa arjen ympäristössä. Tehostetun perhetyön tavoitteet laaditaan yhdessä perheen, kunnan sosiaalityöntekijän ja perhetyöntekijöiden kanssa. Tehostettua perhetyötä tehdään tarvittaessa yhteistyössä lapsen ja perheen verkostojen kanssa. Työntekijät valitaan perheen tarpeet huomioiden. Työntekijätiimistämme löytyy monipuolisesti sosiaali- ja terveysalan osaamista, joten pystymme räätälöimään jokaiselle perheelle parhaan mahdollisen tuen.

  • kriisiperhetyö

    Koulutetut kriisityön ammattilaisemme pystyvät nopeasti kartoittamaan ja ymmärtämään kriisissä olevan yksilön tai perheen tilannetta sekä rakentamaan viipymättä riittävän tukiverkoston kriisiin joutuneen yksilön tai perheen ympärille. Kriisiperhetyössä tavoitteena on auttaa yksilö tai perhe selviytymään kriisitilanteesta, ettei kriisin eri vaiheisiin jumiuduta sekä välttämään patologinen kehitys. Kriisin kokeneet ohjataan jatkohoitoon, koska kriisiperhetyö ei ole terapiaa. Kriisiperhetyö on tavoitteellista mutta lyhytkestoista.

  • perhekuntoutus kotiin

    Kotona tehtävä perhekuntoutus on koko perheelle suunnattua intensiivistä kuntoutusta. Suunnitelmallisella ja tavoitteellisella kotona tehtävällä perhekuntoutuksella pyritään turvaamaan lapsen kasvuolosuhteet, vahvistamaan vanhemmuutta ja voimavaroja sekä tukemaan arjen rakenteita. Perhekuntoutusta toteutetaan moniammatillisen tiimin tuella, joka pystyy tarjoamaan monimuotoista tukea. Perhekuntoutus soveltuu palvelumuotona myös perheen jälleenyhdistämisen toteuttamiseksi.

  • ammatillinen tukihenkilötyö

    Ammatillinen tukihenkilö on aina kokenut sosiaali- ja terveysalan ammattilainen, jolla on vähintään soveltuva ammattikorkeakoulututkinto. Työskentelyn tavoitteena on tukea lapsen ja nuoren voimavaroja, arkea ja elämänhallintaa. Ammatillinen tukihenkilötoiminta on pitkäkestoista ja tavoitteellista.

  • Jälkihuolto

    Toteutamme jälkihuoltopalveluita yhdessä kuntien kanssa. Tavoitteena on vahvistaa nuoren arjen taitoja ja elämänhallintaa sekä tukea itsenäistymistä. Tavoitteet määritellään yhteistyössä nuoren ja sosiaalityöntekijän kanssa.

  • arvioinnit

    Meidän kauttamme sosiaalityöntekijä voi tilata olosuhdeselvityksiä ja lapsen edun tai vanhemmuuden arviointia. Olosuhdeselvitykset tulevat kyseeseen tilanteissa, joissa vanhemmilla on merkittäviä erimielisyyksiä huoltoriidassa ratkaistavana olevista kysymyksistä. Tuomioistuin voi pyytää kunnalta selvitystä lapsen ja vanhempien tilanteista. Olosuhdeselvityksen tarkoituksena on tuottaa tuomioistuimelle tietoa lapsen olosuhteista ja vuorovaikutussuhteista kummankin vanhemman luona.

    Lapsen edun arviointia pystytään soveltamaan erilaisissa asiayhteyksissä kuten esimerkiksi tarpeita vastaavan tuen löytämisessä, itsenäisyyden ja omatoimisuuden vahvistamisessa tai läheisten ja jatkuvien ihmissuhteiden tukemisessa.

    Vanhemmuuden arvioinnissa arvioimme ensisijaisesti vanhemman kykyä ja valmiuksia toimia lapsen kanssa. Arvioinnin aikana tarkastellaan esimerkiksi lapsen ja vanhemman vuorovaikutusta, vanhemman valmiuksia ymmärtää ja tukea lasta, lapsen ja vanhemman kokonaisvaltaista hyvinvointia, arjen toimivuutta sekä kodin toimintamalleja.

  • valvotut tapaamiset

    Toteutamme valvottuja ja tuettuja tapaamisia yhdessä kuntien kanssa. Varmistamme tuettujen ja valvottujen tapaamisten toteutumisen meille annettujen tavoitteiden mukaisesti. Työntekijämme on jatkuvasti näkö- ja kuuloetäisyydellä. Varmistamme lapsen fyysisen ja psyykkisen turvallisuuden sekä lapsen viihtyvyyden tapaamisten ja vaihtojen aikana.

    Tarvittaessa otamme aluksi aktiivisen roolin esimerkiksi lapsen ja vanhemman välisen suhteen alkuun saattamisessa sekä ohjaamme lapsen hoidossa ja käytännön asioissa. Valvojamme rooli on neutraali eikä hän ota esimerkiksi kantaa valvottujen tapaamisten taustalla oleviin asioihin. Valvojamme voi lapsen edun vaatiessa keskeyttää tapaamisen. Keskeytyneestä tai peruuntuneesta tapaamisesta annetaan aina kirjallinen selvitys.

    Valvottujen vaihtojen aikana varmistamme vaihtojen toteutumisen lapsen edun mukaisella tavalla. Vaihdot sekä valvotut ja tuetut tapaamiset voidaan toteuttaa palveluntilaajan tiloissa tai muussa meille osoitetussa paikassa, kuten esimerkiksi lapsen kotona tai sukulaisten luona.